Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Κοσμοσυρροή στην επετειακή συναυλία του νεανικού συγκροτήματος ΤΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η επετειακή συναυλία που διοργάνωσε το βράδυ της περασμένης Κυριακής στην πλατεία Μακεδονομάχων στην βόρεια παραλία το συγκρότημα
‘’ΤΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ’’.


Πρόκειται για το πιο νεανικό συγκρότημα στην Ελλάδα, αφού η ηλικία των τριών νεαρών καλλιτεχνών είναι μόλις 13 και 14 χρονών!!! και μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει να συμμετέχουν σε 3 συναυλίες αλλά και αρκετές ακόμη εκδηλώσεις σε συλλόγους, σωματεία και φορείς.
Οι ‘’χάλκινοι’’ μπόμπιρες με το ταλέντο που διαθέτουν έχουν ολοένα και κερδίζουν θαυμαστές, αφού με τα παραδοσιακά τραγούδια τους προσφέρουν αστείρευτο κέφι.

Στόχος του νεανικού συγκροτήματος είναι να διατηρήσουν την παράδοση της πόλης και του νομού γενικότερα, έχοντας ένα πολύ πλούσιο ρεπερτόριο.
 Η Καστοριανή μπάντα ιδρύθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2011 και μόλις στον πρώτο χρόνο ζωής της κατάφερε να παίξει σε όλη την Καστοριά, σε διάφορες εκδηλώσεις, με αποκορύφωμα φυσικά την πετυχημένη συναυλία στο 34ο River Party.

Κατά τη διάρκεια της 1ης τους επετειακής συναυλίας κατάφεραν να συγκεντρώσουν στην πλατεία Μακεδονομάχων που για πρώτη φορά στο σημείο αυτό έγινε συναυλία (βόρεια παραλία πάνω από 700 άτομα)!!! μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας απίστευτο για πολύ ώρα, και όπως ήταν φυσικό καταχειροκροτήθηκαν από όλους τους παρευρισκόμενους.

Παράλληλα τα ΄Χάλκινα της Καστοριάς'' με αφορμή της συμπλήρωσης τους ενός χρόνου από την ίδρυσή τους παρου σίασαν και το πρώτο τους cd!!!, το οπoίο περιλαμβάνει την πετυχημένη συναυλία του 34ου River Party, και όπως ήταν φυσικό έγινε ανάρπαστο.



Το ιστορικό και τη δράση των ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ προλόγισε ο εκδότης της ΣΕΝΤΡΑΣ Δημήτρης Κουτσής, ο οποίος εδώ και 9 μήνες είναι δίπλα στους νεαρούς καλλιτέχνες βοηθώντας τους σημαντικά και προβάλλοντας την δράση τους.






Πλούσιο φωτογραφικό υλικό και video από τη συναυλία μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του συγκροτήματος :
http://taxalkinatiskastorias.blogspot.gr/
http://www.facebook.com/TaXalkinaTisKastorias

Tέλος, αξίζει να σημειωθεί θα ακολουθήσει και μία ακόμη σημαντική συναυλία αυτή του φεστιβάλ ανοιχτής έκφρασης και δημιουργίας με τίτλο ''3oΦεστιβάλ ΚΟΘ Underground'' την οποία διοργανώνει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης









Περισσότερες φωτογραφίες απο την εκδήλωση στην σελίδα μας στο Facebook