Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

"Τα Χάλκινα της Καστοριάς" Sfendami Mountain Festival 2013


Και ναι! Ήμασταν όλοι εκεί, στο λόφο του Προφήτη Ηλία  στη Σφενδάμη. Αθλητές, συνοδοί, επισκέπτες, παιδιά, χορηγοί, διασώστες, ομάδες υποστήριξης, ερευνητές, πολιτιστικοί σύλλογοι, έκθετες  εμψυχωτές, εθελοντές και όλο το χωριό.
Η γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού πάνω στον λόφο του προφήτη Ηλία με φόντο τον Όλυμπο τα Πιέρια όρη και τον Θερμαϊκό συγκέντρωσε περισσότερους από 500 αθλητές ,250 παιδιά στους παιδικούς αγώνες και περισσότερους από 3000 επισκέπτες θεατές όχι μόνο από Ελλάδα αλλά και από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. 
Από νωρίς του Σαββάτου 20 Aπριλίου κατέφταναν αθλητές, για να πάρουν τελικά εκκίνηση 182 αθλητές στον αγώνα ορεινού τρεξίματος και 320 στον αγώνα ορεινής ποδηλασίας  . Γέμισε ο λόφος πολύχρωμες φιγούρες, και ποδήλατα.
Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε όλους τους επισκέπτες το Σάββατο με τα ’’χάλκινα της Καστοριάς’’ να συνοδεύουν επισκέπτες και αθλητές με βαλκανικά ακούσματα θυμίζοντας σε όλους πως βρισκόμαστε στην γειτονιά των βαλκάνιων και η μουσική και ο αθλητισμός μας ενώνει. Πολύ ωραία νότα και στο τουριστικό τρενάκι που ήταν πρόσφορα της διοργάνωσης σε όλους μεταφέροντας στους στον λόφο του προφήτη Ηλία δωρεάν σε μια διαδρομή ανοιξιάτικης  ομορφιάς